METHODE

De projectgroep Kennisagenda Mondgezondheid heeft met hulp van mondzorgprofessionals onderwerpen en vraagstukken voor de Kennisagenda Mondgezondheid verzameld en in kaart gebracht. Dit resulteerde in ruim 1100 onderwerpen. We hebben de onderwerpen ingedeeld op basis van aandachtsgebieden binnen de mondzorg en tandheelkunde (bijvoorbeeld aandoeningen of specialismen) en vertaald naar onderzoeksvragen.

Deze onderzoeksvragen werden door mondzorgprofessionals gerangschikt in volgorde van belangrijkheid. De tien belangrijkste onderzoeksvragen vormen de Kennisagenda Mondgezondheid-Mondzorgprofessionals aan het woord.

Daarnaast is de Kennisagenda Mondgezondheid vanuit patiëntenperspectief opgesteld. Hiervoor werden patiënten met chronische aandoeningen in (groeps-)gesprekken gevraagd naar hun problemen wat betreft mondgezondheid en mondzorg. Deze knelpunten werden vertaald naar onderzoeksonderwerpen. Deze onderzoeksonderwerpen werden gerangschikt in volgorde van belangrijkheid door patiënten. De tien belangrijkste onderzoeksonderwerpen vormen de Kennisagenda Mondgezondheid-het patiëntenperspectief.

Beide Kennisagenda’s vormden het uitgangspunt voor een dialoog tussen professionals en patiënten. Deze dialoog resulteerde in de uiteindelijke Kennisagenda Mondgezondheid-perspectieven verbonden waar de belangrijkste eindgebruikers van de uitkomsten van mondzorgonderzoek een gelijkwaardige bijdrage aan hebben geleverd. In het najaar van 2019 wordt de Kennisagenda Mondgezondheid-perspectieven verbonden gepubliceerd in een rapport wat ook beschikbaar komt op deze website.

Wij houden u via www.mondzorg2020.nl, Facebook, nieuwsbrieven en diverse media op de hoogte van het project Kennisagenda Mondgezondheid.